PERDESİ ÇEŞİTLERİ NELERDİR
Perdesi Çeşitleri Nelerdir Perdesi Çeşitleri Nelerdir
Hava Perdesi Çeşitleri 23 Eylül 2019

PERDESİ ÇEŞİTLERİ NELERDİR

Ögeyi Oylayın
(0 oy)

1. Kullanım amaçlarına göre  hava perdeleri:

Hava perdeleri, ticari, endüstriyel ve soğuk oda çeşitleri olmak üzere 3’ana maddeyee ayrılır.

 

- Ticari hava perdesi, iş merkezleri, bankalar, oteller, mağazalar, restoranlar, marketler, hastaneler gibi, müşteri giriş çıkışlarının yoğun olduğu mekanlarda kullanılır. Kapı yüksekliğine göre 2 metre, 2.3 metre ve 2.9 metre asma yüksekliği olan çeşitleri vardır. Eni, kapı genişliğine göre değişebilir.

 

- Endüstriyel amaçlı hava perdeleri, kapı yüksekliği 6 metreye kadar olan garajlar, fabrikalar, spor salonları gibi mekanlarda kullanılır. Kapı yüksekliği 4 metreye kadar olanlarda modüler çeşitler, 4 metre - 6 metre arasında olanlarda ise özel tip endüstriyel hava perdeleri kullanılır.

 

- Soğuk oda hava perdeleri, soğuk oda, soğuk depo kapılarında kullanılarak, malzeme giriş çıkışı sırasındaki enerji kaybını önlediği gibi, soğuk oda şartlarının değişmemesini de sağlar. Avrupa’nın birçok ülkesinde, yiyecek malzemelerinin soğuk odaya transferi sırasında hiçbir yere değmemesi gerektiğinden, parçalı PVC perdelerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Bu sebeple, soğuk oda girişlerinde hava perdesi yaygın olarak kullanılmakta, bu sayede temizlik kuralları sağlandığı gibi, PVC perdeye oranla daha iyi bir enerji tasarrufu sağlanmaktadır.

 

2. Montaj tipine göre hava perdeleri

- Kapı üstü modelleri: En çok kullanılan ve en verimli çalışan hava perdeleridir. En çok hava akışı kapının üst kısmında olduğundan, kapı üstünden yapılan üfleme, hava akışı ile birlikte oluşan enerji kaybını da daha kolay önleyecektir.

 


- Düşey hava perdeleri: Kapı üzerine montajın imkansız olduğu hallerde veya mimari açıdan tercih edildiğinde, kapının yanına, dik olarak hava perdesi montajı yapılabilir. Bu şekilde, hava perdesinin yüksekliği (uzunluğu), kapı yüksekliği kadar olacaktır. Kapının enine bağlı olarak, hava perdesi kapının bir yanında veya iki yanında bulunabilir.

 

- Gizli tavan modelleri: Bina girişinde asma tavan varsa hava perdesinin görünmez olması istenirse, gizli tavan tipleri kullanılabilir. Asma tavan içine konulan hava perdesinin sadece menfezi görünür. Üfleme ve emme kanatçıkları, aynı menfez üzerinde, farklı açılarda olmalıdır.

 

3. Isıtma enerjisine göre hava perdeleri

 Hava perdesi, Türkiye’nin mevsim koşullarında genel olarak ısıtıcılı olarak tercih edilmektedir. Ancak, sadece yaz şartlarında kullanılan güney bölgelerinde ortam havalı tiplerde tercih edilebilir. Soğutma kapasitesinin yeterli olmadığı bazı mekanlarda, soğutma sistemine takviye olması amacıyla, hava perdesinden yazın soğutucu akışkan geçmesi talep edilebilir. Bu durumda, yoğuşma tavalı özel cihaz sipariş etmek gerekir. Aslında soğutma kapasitesi fan-cooller veya hava kanallarıyla sağlandığından, hava perdesinden ek bir soğutma beklenmez ancak yetersizlikler karşılaşıldığında, hava perdesiyle bu ilaveyi sağlamak mümkündür. Bu özel durum haricinde, hava perdelerinin aşağıdaki ısıtıcı tiplerine göre de sınıflandırmak mümkündür.

 

4- Hava perdesi fiyatları da bu etkenler arasında önemli bir yer teşkil etmektedir.

Zira verilen fiyata göre takılan hava perdesi gereken verimi göstermeli yoksa müşteri memnuniyeti sıfırlanmış olur

 

Okunma 1905 kez
Son Düzenlenme 06 Haziran 2020
Kurumsal
Image
                                         To contact us;
                                   export@briscool.com.tr
                                     0542 679 18 40
DON'T FORGET TO SUBSCRIBE OUR WEEKLY PRICE LIST !!!