< < < < < SCROLL KOMPRESORLER
Scroll Kompresörler Scroll Kompresörler
Klima Kompresörleri 28 Eylül 2019

SCROLL KOMPRESORLER

Ögeyi Oylayın
(0 oy)

Bu tip kompresörler ev tipi klima sistemleri için çok nadiren kullanılmaktadırlar.

Bu kompresörlerin içi yapısında Resim biri sabit diğeri hareketli iki salyangoz görünümündeki spiralden oluşur.
Hareketli olan salyangoz, 180° ters istikamette sabit salyangoz içinde yüksek hızda döner.

Hassas işlenmiş ve yüksek hızda dönen salyangozlar arasına soğutucu akışkanla beraber emilen yağ ile sızdırmazlık sağlanır. Salyangoz ( spiral )yapıların birbirine ter istikamette dönmesi sonucu, salyangoz spiralleri arasında oluşan boşluklar içine gaz emilir. Emilen gaz birbirini takip eden daha küçük hacimli sarmal ceplere taşınarak sıkıştırma işlemi salyangoz parçalarının merkezine kadar artarak devam eder
Sistem kapasitesi scroll rotor devrinin ve hacminin bir fonksiyonu olduğu için yapı olarak pozitif yer değiştirmeli kompresör sınıfına girer.

Scroll kompresörlerde her iki uçlarından birbirine yataklanmış biri sabit diğeri hareketli olarak çalışan salyangoz (spiral) parçalar arlarında sızdırmazlığı sağlamak üzere hassas işlenmişlerdir. Scroll kompresörlerin emme ve basma valfleri yoktur. Resim 2.14’te dikkatlice inceleyecek olursak, emişten gelen soğutucu akışkanımız direk gövdeye açılarak elektrik motor sargıları ile temas etmektedir. Basma çıkışı da gövdenin hemen üst bölmesini doldurarak basma borusundan çıkış verilmiştir. Yani basmadaki sıcak gazın elektrik motor sargıları ile teması söz konusu değildir. Bu yapıda scroll kompresörün yüksek sıcaklıklara ve soğutucu akışkan sıvı darbelerine maruz kalmasına bir nebze önüne geçecektir.

 

Okunma 2183 kez
Son Düzenlenme 06 Haziran 2020
Kurumsal
Image
                                         To contact us;
                                   export@briscool.com.tr
                                     0542 679 18 40
DON'T FORGET TO SUBSCRIBE OUR WEEKLY PRICE LIST !!!